Проблеми з волоссям шкірою та нігтями, причини виникнення та як з ними боротися?

25/03/2021

Проблеми з волоссям, шкірою чи нігтями досить розповсюджені в даний час. При чому з ним зіштовхуються як чоловіки, так і жінки. Причини подібного можуть бути доволі різноманітні, однак аби змінити цю ситуацію є сенс не лише переглянути власний раціон харчування та спосіб життя, але й прибігти за допомогою до різного роду добавок. Оскільки погіршення стану волосся доволі часто може виникати на фоні нестачі вітамінів чи порушення синтезу колагену в організмі. У даній статті ми розберемо основні причини, які можуть викликати проблеми з станом шкіри, волосся та нігтів.

Через що можуть виникати проблеми зі станом шкіри, волосся та нігтів.

Погіршення стану нігтів та волосся, а також виникнення ряду проблем зі шкіру може через доволі різні причини.

Сюди можна віднести наприклад авітаміноз, при якому наш організм не отримує ряд необхідних поживних мікроелементів. Так, наприклад, при нестачі вітаміну А спостерігається сухість шкіри, тріщини в кутах роту тощо. Важливими є також і вітаміни групи В, оскільки вони не лише відповідають за обмін речовин, але й позитивно впливають на стан шкіри, волосся та нігтів. Королем серед тих вітамінів є саме біотин, тому його часто використовують при виражених проблемах з волоссям. Доволі часто нестача вітамінів може спостерігатися саме на весні, тому аби мінімізувати можливу нестачу є сенс додавати до вашого раціону вітамінно-мінеральні комплекси.

До наступної причини, яка впливає на першу, можна віднести не збалансоване харчування. Коли через брак часу починаючи харчуватися лише перекусами, ми позбавляємо організм необхідних вітамінів та мінералів. Крім того, якість таких перекусів є доволі спірною, оскільки містить не зовсім якісні компоненти – шкідливі жири, багато простих вуглеводів. Це не лише викликає нестачу основних мікроелементів, але й негативно впливає на стан нашої шкіри – можуть з’являтися висипання, втрачається пружність та гладкість тощо. Саме тому правильне харчування – це запорука вашої краси на довгі роки.

Вагомою причиною, яка погіршуватиме стан шкіри, волосся та нігтів є наш спосіб життя та дія зовнішніх факторів. Зокрема постійні недосипання, ненормований робочий день вганяють організм у виснажливий стан. Крім того відсутність будь-якої фізичної активності позбавляє його додаткового тонусу. Крім стресових ситуацій, які можуть на нас чекати протягом дня ми ще їх самостійно створюємо живучи у подібному ритмі.

Відповідно, до повноцінного відновлення варто підходити комплексно, змінюючи і те, як ми живемо.

Не варто забувати і про порушення гормонального фону, яке може нанести суттєвий удар по стану нашого волосся, наприклад може помічатися значне випадіння, або шкіри – доволі часто це акне.

До останнього фактору, який може впливати як на шкіру, так і на волосся та нігті є перенесення хвороби та вживання сильнодіючих ліків. Вони не лише виснажують наш організм, але й частина препаратів може вимивати вітаміни та мінерали з нашого організму. Як наслідок погіршується не лише стан нігтів чи шкіри, але й одночасно ми потрапляємо в стан авітамінозу. За рахунок чого, лікарі і доволі часто радять пацієнтам пропити після хвороби курс вітамінів.

Випадає волосся, що робити?

Насамперед варто усвідомити масштаб даної проблеми, оскільки при серйозному випадінні волосся, коли вже починають проявлятися залисини, то самолікування явно не вихід і потрібно йти до відповідного фахівця. Однак, якщо дана проблема знаходиться на початковому рівні, тобто трошки збільшилось випадіння волосся після миття голови, чи його побільшало на вашому гребінці, то можна спробувати вирішити це питання самостійно.

Однак знову ж таки, на випадіння волосся може впливати як гормональний збій – надмірна кількість тестостерону, так і дія зовнішніх чинників.

Розпочнемо з останніх. Доволі часто погіршення стану волосся або взагалі випадання може провокувати часті стресові ситуації, депресивний стан. Сюди ж можна віднести незбалансоване харчування, або ж доволі жорсткі дієти, де дівчата в пориві за фігурою мрії починаються втрачати власне здоров’я та погіршують стан волосся, шкіри та нігтів.

Чималу роль на випадіння волосся може зіграти наявність хвороб, адже хвороби ШКТ можуть у тому ж числі доволі несприятливо сказатися на стані волосся. Також різного роду інфекційні захворювання, з прийомом сильнодіючих ліків, поганий кровообіг шкіри голови та шийного відділу роблять свій внесок у кожну випавши вашу волосину.

Тому перш за все варто звернути увагу на наявність цих факторів і мінімізувавши їх перейти до відновлення волосся з подальшим вживанням БАДів. Сюди можна віднести добавки з великим вмістом вітамінів групи В, самого біотину, а також таких важливих мінералів як цинк та селен.

Однак, якщо відрегулювавши свій спосіб життя, раціон харчування та доповнивши його необхідними добавками ситуація надто сильно не змінилася, причина може бути на гормональному рівні. У цьому випадку без допомоги фахівця просто не обійтися, де будуть призначені аналізи з подальшим лікуванням.

Комплекс чи окрема добавка, що краще обрати?

Завітавши у магазин спортивного харчування, на полицях з добавками можна помітити чимало різних банок з подібними комплексами, які мають позитивно впливати на стан шкіри, волосся та нігтів.

Але чи завжди готове рішення є найкращим? У більшості випадків виробники підбирають доволі збалансований склад з компонентів, які позитивно будуть впливати на стан шкіри, волосся та нігтів. Однак, варто перевірити сам склад добавки, в ідеалі у комплексі для волосся має бути біотин, цинк та селен, це просто незамінна трійка для покращення росту волосся та надання йому природньої міцності.

Якщо ж ви зіштовхнулися з проблемою випадіння чи ламкого волосся, то особисто ми радимо скористатися біотином з концентрацією 10 мг та додаванням колагену та омега 3.

Дані добавки доволі позитивно впливають на стан волосся, покращуючи його ріст, міцність, покращує живлення та надає блиск. Щодо користі колагену ви можете ознайомитися тут, крім того корисні властивості омеги 3 ми також раніше згадували, про неї ви можете почитати за посиланням. Позитивним буде також збагачення власного раціону вітаміном С та цинком, які беруть активну участь в синтезі колагену нашим організмом.

Проте варто запам’ятати, що самолікування має далеко не завжди своє місце, тому у якості профілактики чи при не яскраво вираженому дискомфорті щодо стану волосся, шкіри чи нігтів, ви можете самостійно виправити проблему за допомогою БАДів. Однак, якщо ви бачите, що масштаб стає дедалі більший варто все ж звернутися до кваліфікованого фахівця

Автор: 

Володимир Кушнір

Топ менеджер компанії mega-mass.ua. Експерт в галузі спортивних добавок.Більше 12 років у сфері спорту, здорового та спортивного харчування. Багаторазовий учасник світових EXPO виставок в Німеччині, Дубаї та Польщі. Особистий досвід вживання та тестування спортивних добавок понад 10 років. Автор блогу в Тік Ток з аудиторією 200 000+ фоловерів про здоровя та красу.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук
Інші корисні статті
Популярні товари
Інші корисні статті