ПРОТЕЇН СИРОВАТКОВИЙ

Сироватковий протеїн = Сироватковий білок?

Сироватковий протеїн – це білок, який отримують з продукції молочного сироваріння – з сироватки молока, звідси і назва для даного різновиду. Даний вид протеїну має ряд значних переваг, особливо для спортсменів та людей, які ведуть активний образ життя.

Насамперед, це його склад, він є ідеально збалансований по вмісту амінокислот, аби забезпечити нас необхідним матеріалом для відновлення та росту м’язів.

Далі, сироватковий протеїн досить швидко засвоюється у нашому організмі, тому він повноцінно насичує нас амінокислотами та допомагає запобігти руйнації м’язів. Крім того додатковий прийом сироваткового протеїну пришвидшує відновлення вашого організму, після важких тренувань, для подальшої активності,  це варто враховувати якщо ви хочете купити краще спортивне харчування. Додаткова порція сироваткового протеїну після тренування запускає процес синтезу білка для поступового відновлення та росту м’язів.

Додатковою перевагою у виборі сироваткового протеїну є його вартість, яка хоч і не є надто дешевою проте знаходиться в досить адекватних межах, враховуючи якість, яку людина отримує при купівлі.

Види сироваткового протеїну

Увесь сироватковий протеїн можна поділити на 3 підвиди, які досить добре збагатяться ваш раціон білком, однак деякі з них мають свої сильні сторони.

Концентрат сироваткового білка – якщо говорити простими словами, то це протеїн з найменшим ступенем очищення, тобто у нього залишається трохи молочного цукру, а також жирів, проте білок є у достатній кількості.

Ізолят сироваткового білка – краща ступінь очищення сироваткового протеїну, який максимально очистили від жирів та лактози, до того ж вміст білка, у ньому, знаходиться на вищому рівні та він швидше засвоюється організмом.

Гідролізат сироваткового білку – найвища ступінь очистки сироваткового білку, у які не буде жирів та молочного цукру, міститься оптимальна кількість білку, однак він вже частково розкладений до стану амінокислот, що дозволяє засвоїти його з максимальною швидкістю.

Концентрат

Концентрат сироваткового білка – протеїн, який отримують з продукту сироваріння – молочної сироватки, її висушують, очищають та додають різні ароматизатори для приємного смаку. Такий протеїн легко засвоюється та дає вашому організму необхідний матеріал для відновлення та росту.

ТОР концентратів сироваткового білка

  • Kevin Levrone Gold Whey
  • Real Pharm Real Whey
  • MyProtein Impact Whey
  • ActivLab 100% Whey Premium
  • ActivLab WPC 80

Ізолят

Ізолят сироваткового білка – це протеїн, основою для якого теж використовують сироватку молока, проте, його додатково очищають від молочного цукру – лактози, а також жирів, що робить його більш дієтичним та досить швидко засвоюється. Крім того, враховуючи склад, його спокійно можна вживати людям з непереносимістю лактози та тим кому потрібна висока швидкість засвоєння.

ТОР 5 ізолятів:

  • Ultimate Nutrition Iso Sensation 93%
  • Kevin Levrone Gold Iso
  • BioTechUSA Iso Whey Zero
  • Scitec Nutrition 100%Whey Isolate
  • ActivLab De Luxe Isolate

Гідролізат

Гідролізат сироваткового білку – це найвища ступінь очистки протеїну, при якій він позбавляється не лише лактози та жиру, але й вже частково розкладений до стану амінокислотних сполук. Перевагою цього протеїну є його швидкість засвоєння, яка в середньому сягає до 30 хв, тому такий протеїн часто використовується навіть професійними спортсменами.

Як приймати сироватковий протеїн

Сироватковий протеїн – це один з найкращих джерел білку для нашого організму, він надзвичайно легко засвоюється, а тому є простий у використанні. Його здебільшого використовують у якості легкого перекусу, або доповнення прийому їжі, якщо у ньому було дуже мало білку.

Концентрат, можна спокійно замішувати на воді чи на молоці. Оптимальним при цьому вважається 200-250 мл рідини на порцію протеїну – зазвичай це 1 мірна ложка.

Ізолят - краще розмішувати на воді, так він швидше засвоїться та людина з непереносимістю лактози не зіштовхнеться з дискомфортом. Для замішування 1 порції використовують 200-250 мл води.

Гідролізат – розмішують виключно на воді, аби максимально швидко його засвоїти, при цьому 1 порції розмішують на 200-250 мл рідини.

Найкращі бренди сироваткового протеїну

Сироватковий протеїн користується найбільшою популярністю, тому сьогодні можна знайти досить багато  різних виробників, пропонуємо вашій увазі найкращі бренди, яким дійсно можна довіряти при виборі.

Бренд

Мінімальна вартість, грн.

Максимальна вартість, грн

Optimum Nutrition

1555

5699

Rule One

715

2875

Ultimate Nutrition

1565

3375

SAN

1285

2395

Kevin Levrone

999

2250

BioTechUSA

785

1537

Scitec Nutrition

710

2795

MyProtein

1050

2150

Real Pharm

675

1750

ActivLab

550

1750

Переваги сироваткового протеїну

Сироватковий протеїн користується значним попитом серед спортсменів та людей, які ведуть активний спосіб життя, його дедалі частіше починають використовувати і звичайні люди у якості легкого доповнення власного раціону. Все це пов’язано з переваги, які ви можете отримати від вживання зокрема це через ряд його переваг, а саме:

  • Повноцінний склад амінокислот необхідних нашому організму;
  • Висока швидкість засвоєння;
  • Допомагає зменшувати відчуття голоду між основними прийомами їжі;
  • Покращує відновлення після виснажливих тренувань;
  • Стимулює ріст м’язів та набір ваги;
  • Позитивно впливає на зміцнення імунітету.

Недоліки сироваткового протеїну

У кожного продукту можуть бути сильні та слабкі сторони, сироватковий протеїн у цьому плані не виняток. Він є досить поживним, покращує відновлення нашого організму, підтримує його, проте з ним теж варто бути обережним, оскільки за перевагами можна зустріти і декілька недоліків, а саме:

  • Відносно висока вартість – раніше це залежало від ступеня очистки, так як більш очищений продукт був порівняно дорожчий по ціні. Проте сьогодні сировина для сироваткового протеїну є далеко не дешевою, тому і звичайний концентрат можна зараз купити вже по вищій ціні;
  • Можливі висипання на шкірі – прояви алергії у деяких людей на певні ароматизатори, які використовуються у складі;
  • Метеоризм – від надмірного вживання протеїну протягом дня може виникати здуття.

 

Що таке сироватковий протеїн?

Білок, який отримують з сироватки молока – продукту сироваріння, шляхом висушування та очищення. Має повноцінний склад по амінокислотах, які необхідні нашому організму, а також досить легко засвоюється. Існує декілька форм очищення, що дає змогу вживати його навіть тим у хто погано засвоює лактозу.

Як вибрати та купити сироватковий протеїн?

Чим сироватковий протеїн кращий інших видів протеїну?

Чи підходить сироватковий протеїн для схуднення?

Які новинки сироваткового протеїну у 2022 році?

00000009169
В наявності
715 грн.
БрендRule One Країна виробникСША СмакChocolate Peanut Butter / Шоколад з Арахісовою Пастою
00000005726
В наявності
1250 грн.
БрендRule One Країна виробникСША СмакCookies & Cream / Печиво з Кремом
00000007172
В наявності
1150 грн.
БрендMyProtein Країна виробникАнглія СмакSalted Caramel / Солона Карамель
00000004606
В наявності
845 грн.
БрендBioTech Країна виробникУгорщина Смак Chocolate / Шоколад
00000008284
В наявності
2499 грн.
БрендKevin Levrone Країна виробникСША СмакSnikers / Снікерс
00000008237
В наявності
2150 грн.
БрендKevin Levrone Країна виробникСША Смак Strawberry / Полуниця
00000002898
В наявності
1360 грн.
БрендScitec Nutrition Країна виробникУгорщина Смак Chocolate / Шоколад
00000007087
В наявності
785 грн.
БрендScitec Nutrition Країна виробникУгорщина СмакChocolate Cookies & Cream / Шоколад з Кремовим Печивом
00000010974
В наявності
525 грн.
БрендSport Generation Країна виробникПольща СмакVanilla Ice Cream / Ванільне Морозиво
00000010962
В наявності
925 грн.
БрендSport Generation Країна виробникПольща Смак Strawberry / Полуниця
00000010955
В наявності
535 грн.
БрендActivlab Країна виробникПольща Смак Chocolate / Шоколад
Показати ще 12 товарів
Ціна
Бренд
    Показати все (40)
Вага
Вид (1)
Степінь очищення
Країна виробник
Цель:
Наявність