Виробництво протеїну доволі кропіткий процес, не виключення став і соєвий протеїн. Для його виготовлення використовують насіння сої.
Перш за все насіння подрібнюється в борошно, до якого в подальшому додається вода, білок який є у сої відділяється за допомогою центрифуги, таким чином утворюють волокна з малим вмістом білку, а також розчин в якій якраз у значній мірі присутній протеїн.
До розчину в якому утворився білковий осад знов додають трохи води та знову у центрифузі продовжують процес поділу білку та вторинної сировини продукту переробки. Таким чином розчин очищується поки в камері центрефуги в ході переробки не залишиться лише очищена готова до подальшого використання сировина - соєвий протеїн.
В подальшому до нього будуть додано різні смакові наповнювачі та емульгатори для надання гарного смаку та відмінної якості готовій продукції.