Які жироспалювачі вибрати для жінок після 50

22/11/2023
Контекстна навігація

Все більше жінок, незважаючи на вік, прагнуть до того, щоб красиво виглядати. Індустрія косметології дає безліч послуг для того, щоб покращити свій зовнішній вигляд, проте є аспекти життя, які неможливо купити за гроші, це фізичний стан тіла. Ви можете зробити пластичну операцію, провести процедури по корекції обличчя та фігури, проте одне залишається незмінним, це відсоток жиру в організмі. З часом у жінок сповільнюється обмін речовин, немає змоги багато рухатись, займатись спортом та корегувати своє харчування. Це призводить до набору зайвої ваги та багатьох інших проблем зі здоров’ям. Для того, щоб уникнути цих проблем та спалити зайві кілограми без шкоди для здоров’я, радимо переглянути дану статтю. Також ви зможете ознайомитись з іншими корисними добавками, які можна вибрати для себе та купити спортивне харчування, яке полегшить досягнення даних цілей.

Вплив віку на схуднення у жінок

Дослідження набору зайвої ваги у людей старшого віку доволі важлива тема сьогодення, так як має багато факторів, які призводять до збільшення відсотку жиру в організмі. До основних чинників, які впливають на набір зайвої маси тіла можна віднести:

  1. Обмін речовин: у жінок із віком обмін речовин в організмі сповільнюється, тобто організм у спокійному стані перестає витрачати стільки калорій на функціонування, скільки витрачав у більш молодому віці. Це означає, що для підтримання того ж самого показника ваги жінці потрібно споживати менше калорій. Тому для схуднення людям зрілого віку знадобиться більше зусиль по відношенню до контролю над раціоном і фізичною активністю.
  2. Гормональні зміни: приблизно у період після 50-ти років у жінок відбуваються гормональні зміни, зокрема під час менопаузи. Ці зміни мають вплив на розподіл жиру в організмі та сприяють накопиченню жиру в області живота.
  3. М’язова маса: у більшості старших людей в силу низької фізичної активності та малої кількості споживання білка зменшується і м’язова маса тіла, що призводить до зменшення базового метаболізму, це робить процес схуднення важчим.
  4. Харчові звички: одним із базових елементів схуднення є харчові звички та підбір продуктів харчування, які людина вживає на протязі всього життя. Зазвичай це часті перекуси та надання перевазі вуглеводним продуктам з мінімальним вмістом клітковини та білка.

Зважаючи на всі ці фактори, важливо підкреслити, що схуднення у будь-якому віці можливе з правильним підходом. Це включає в себе раціональне харчування, правильно підібрані добавки, фізичну активність та підтримку здорового способу життя.

Як працює жироспалювач для жінок після 50

Для початку варто розібратись, що таке жироспалювач і як він впливає на організм. Жироспалювачі — це продукти, які призначені для підтримки процесу схуднення, зокрема, сприяють використанню жирів у якості енергії в організмі. Жироспалювачі є різні, тому дія на організм також може бути різна. Далі розглянемо як вони працюють:

  • Прискорення метаболізму: більшість жироспалювачів містять стимулятори нервової системи, такі як кофеїн, зелений чай, гуарана та екстракти для підвищення температури тіла. Це сприяє підвищенню рівня енергії та більшій витраті калорій організмом, проте такі жироспалювачі містять побічні ефекти та не рекомендуються людям старшого віку, особливо для тих, у кого можливі проблеми із серцем.
  • Контроль апетиту: такі добавки чудово працюють як у комплексі, так і окремо, вони пригнічують відчуття голоду та сприяють зменшенню тяги до солодкого. До таких компонентів можна віднести мінерал хром, берберин та альфа ліпоєву кислоту.
  • Покращення жироспалення: л-карнітин є базовою та безпечною добавкою яка допомагає використовувати жир у якості енергії, цим самим ефективніше спалювати його під час активності. Це максимально безпечна добавка, яку можна використовувати і старшим людям, що додатково підтримає не тільки жироспалення, а й роботу серця.
  • Підтримка енергетичного рівня: жінки після 50 можуть стикатися зі зниженням енергії. Жироспалювачі із легким стимулюючим ефектом, наприклад екстрактом зеленого чаю або невеликою кількістю кофеїну допоможуть підвищити працездатність та покращити вашу активність.

Незважаючи на ефективність жироспалювачів, схуднення варто починати із нормалізованого раціону багатого білком, клітковиною та складними вуглеводами, ну і звичайно, достатньою фізичною активністю.

Як обрати жироспалювач для жінок після 50

вибір жироспалювача для жінок після 50

До підбору жироспалювача у старшому віці варто віднестись відповідально, враховуючи дієві компоненти, які впливають на організм. Так як у складі можуть бути стимулятори нервової системи, це може слугувати одним із основних аспектів підбору добавки.

Стимулятори, такі як кофеїн та гуарана - пришвидшують обмін речовин та загальну витрату калорій, проте, вони не підходить жінкам у яких проблеми із серцем, центральною нервовою системою та шлунком. В такому разі краще підібрати добавку, яка не буде містити побічних ефектів.

  1. Врахування апетиту. Контроль апетиту є досить важливим під час схуднення, тому що чим менше споживається калорій, тим кращий та швидший буде результат у схудненні, а для того щоб споживати менше калорій, при цьому почуватися комфортно і не зриватися на солодке, варто споживати більше клітковини та додавати БАДи, які допоможуть контролювати відчуття голоду. Такими добавками можуть бути хром, барберин та альфа ліпоєва кислота. Якщо у вас проблеми саме з переїданням та постійною тягою до солодкого, то в першу чергу варто звернутися до них. Вони будуть знижувати рівень цукру в крові, за рахунок цього ви перестанете постійно хотіти їсти та за архунок цього зможете комфортно худнути.
  2. Активність протягом дня. Наступним кроком є врахування вашої денної активності. Коли ми вже розібрались із раціоном та контролем апетиту, далі варто підключити фізичні навантаження та добавки, які допоможуть у цьому. Наприклад, при довгих прогулянках, інтенсивній ходьбі або інших кардіо навантаженнях, чудовим доповненням буде Л-карнітин, який покращить жироспалення та допоможе ефективніше проводити сам процес.
  3. Бренд жироспалювача. При підборі добавок важливі також перевіреність та довіра до бренду який пропонує той чи інший продукт. Радимо обирати бренди із гарними відгуками та ті, які вже давно присутні на ринку добавок та спортивного харчування. Саме перевірені бренди турбуються про якість БАДів та пропонують чудові продукти із гарним складом.

 

Топ брендів добавок

Activ Lab

польський бренд, що має широкий вибір продуктів, які працюють.

Kevin Levrone

бренд преміум сегменту спортивного харчування від легендарного атлета.

Extrifit

високоякісний бренд добавок із Чехії, який пропонує висококонцентрований карнітин у рідині.

Врахування індивідуальних потреб та обмежень

Людський організм - це система, яка в силу різних обставин може мати певні проблеми та обмеження. При підборі жироспалювача це потрібно враховувати чи не найпершим. Жироспалювачі, які містять стимулятори точно не підходять людям, які мають хронічні захворювання серця, шлунку, нервової системи.

Кофеїн у складі стимулює нервову систему, що може призвести до поганих наслідків у людей із підвищеною тривожністю чи епілептичними припадками. Людям, які мають виразку шлунку, підвищену кислотність, також варто триматися осторонь термогенних жироспалювачів, так як у складі є компоненти, які підвищують температуру тіла завдяки екстрактам перцю.

Врахування обмежень перед прийомом жироспалювача

Оцінка стану здоров’я та захворювань

Для того, щоб розпочати процес схуднення та оптимально підібрати для себе не тільки жироспалювач, а й визначитись із навантаженнями відносно свого стану здоров’я потрібно переглянути базові критерії стану здоров’я.

Медична історія може дати безліч відомостей про стан здоров’я людини. Варто звернути увагу на будь які хронічні захворювання, алергії та хірургічні втручання. Все це є вкрай важливим для подальшого підбору основних елементів схуднення.

Фізичне обстеження дасть змогу дізнатися про те, в якому саме стані ви перебуваєте в даний момент. Артеріальний тиск, частота серцевих скорочень, температура тіла, а також оцінка стану шкіри, волосся, очей, горла, носа.

Аналізи крові, сечі та інших біологічних матеріалів можуть сказати набагато більше, ніж звичайні обстеження, саме вони свідчать про стан гормонів, відхилення їх від норми, можна дізнатись про дефіцити вітамінів, що також може значно впливати на загальне самопочуття.

Загалом, повна оцінка стану здоров'я повинна бути індивідуальною та включати різні аспекти фізичного, психічного та соціального здоров'я. Найкраще проводити її під керівництвом кваліфікованих медичних фахівців, які зможуть надати об’єктивну думку про ті чи інші захворювання чи обмеження.

Ефективні жироспалювачі для жінок після 50

Інтернет пропонує велику кількість різних продуктів та продає їх незважаючи на безпеку, побічні ефекти та вік людини. Для того щоб вам було легше розібратися у великій кількості інформації ми зібрали найкращі та безпечні жироспалювачі для жінок старшого віку. Саме ці продукти допоможуть вам підняти ефективність своїх тренувань, покращити спалення жиру та в загальному покращити стан організму.

Назва

Вид жироспалювача

Характеристика

KEVIN LEVRONE LEVRO LEAN

Термогенний жироспалювач

Виготовляється з натуральних компонентів, без штучних стимуляторів нервової системи. У складі присутні 7 різних екстрактів для ефективного спалення жиру.

ACTIVLAB ALCAR ACETYL-L-CARNITINE

Ліпотропний жироспалювач

Біодоступна форм Л-карнітину, яка чудово засвоюється та ефективно спалює жир під час занять спортом.

ACTIVLAB THERMO SHAPE 2.0

Темрогенний жироспалювач

Добавка із легким стимулюючим ефектом, так як у складі є кофеїн. Притуплює апетит завдяки хрому у складі, а також містить Л-карнітин та екстракт чорного перцю.

REAL PHARM L-CARNITINE GREEN TEA + CLA

Ліпотропний жироспалювач

Екстракт зеленого чаю та CLA будуть додатково стимулювати спалення жиру та пригнічувати апетит.

NOW CHITOSAN + CHROMIUM

Блокатор апетиту

Хітозан із хромом чудово підійде тим, у кого проблеми із переїданням. Так як перший перетворюється на гелеподібну речовину у шлунку, що легше контролює апетит.

Як примайти жироспалювач жінкам після 50

Перед тим як приймати жироспалювачі чи будь-які добавки, особливо після 50 років, важливо проконсультуватися з лікарем та переглянути всі показання та застереження по стану здоров’я, про які ми писали вище.  Якщо ж ви маєте змогу вживати ті чи інші добавки та обрали для себе підходящий продукт, то варто в першу чергу дотримуватись загальних рекомендацій на звороті виробника тієї добавки, яку ви придбали, та не перевищувати рекомендоване дозування.

Що стосується ліпотропних жироспалювачів, наприклад таких як л-карнітин, то його найкраще вживати безпосередньо перед фізичними заняттями, а саме 2-3 г за 30 хв до тренування. Саме таке вживання цієї добавки вважається найефективнішим та дасть змогу організму транспортувати жир та використовувати його у якості енергії.

Термогенні жироспалювачі із легкою стимулюючою дією варто вживати лише тоді, коли ви пройшли обстеження свого стану здоров’я, яке дозволяє вам користуватись такими добавками. Термогеніки краще вживати в першій половині дня та перед тренуванням, щоб досягнути найкращого ефекту спалювання жиру.

Добавки із блокування апетиту можна вживати у будь який час, проте ідеальним буде прийом під час або після їжі. Наприклад, якщо ви обрали мінерал хром, то прийнявши його, він буде понижувати рівень цукру в крові, чим допоможе уникнути голоду та тяги до солодкого. Також сюди можна віднести і клітковину, яка ідеально поєднується із раціоном харчування, забезпечує краще насичення та заповнює стінки кишечнику утворюючи гелеву структуру, чим допомагає втамувати голод та покращити процес схуднення.

Небезпечні жироспалювачі для жінок після 50

На відміну від безпечних жироспалювачів, які природнім шляхом стимулюють спалення жиру та не містять побічних ефектів, є і такі, вживання котрих краще уникати. Це жироспалювачі, які мають надто сильну дію на ввесь організм, що хоч і призводить до спалення жиру, проте пошкоджує нервову систему, підвищує кислотність шлунку та містить багато інших побічних ефектів, що можуть стати вкрай критичними для жінок старшого віку.

Назва

Вид жироспалювача

Шкідлива дія

Nutrex Lipo-6 Black Ulta Concentrate

Термогенний жироспалювач

Сильно стимулює обмінні процеси організму шляхом стимуляції нервової системи за рахунок багатьох компонентів у складі

Universal Animal Cuts

Термогенний жироспалювач

Висока вірогідність отримання побічних ефектів через дуже сильну дію цього препарату

Activ lab Thermo shape Pro

Термогенний жироспалювач

Не рекомендується людям старшого віку, через кофеїн та екстракти які піднімають температуру тіла.

Nutrex Lipo-6 Black Hers Ulta Concentrate

Термогенний жироспалювач

Жіноча версія популярного жироспалювача, проте всеодно не рекомендується жінкам після 50

Cloma Pharma Black Spider

Термогенний жироспалювач

Один із найсильніших препаратів які є на ринку, після прийому можуть виникнути розлади нервової системи та безсоння.

Висновок

У висновку можна підсумувати, що спалювання зайвих кілограмів це досить комплексний підхід з урахуванням активності, харчування та добавок, які допоможуть у цьому. Якщо ви бажаєте схуднути після 50 років, варто враховувати всі обмеження, можливі травми та хронічні захворювання, щоб оптимально підібрати для себе раціон, кількість навантажень та спортивне харчування, яке без побічних ефектів буде допомагати та покращувати результат. Для початку варто зосередитись на простих добавках, таких як клітковина, хром або берберин. Ці бади допоможуть втамувати відчуття голоду, обмежити тягу до солодких та вуглеводних продуктів, адже менше споживання калорій і призводить до бажаного зменшення ваги. До фізичних навантажень, кардіо або ж просто піших прогулянок чудовим доповненням буде безпечний л-карнітин. Ця добавка транспортуватиме жир до мітохондрій, де він буде спалюватися у якості енергії. При переході на більш стимулюючі добавки, варто проконсультуватися із лікарем, здати аналізи та в загальному перевірити стан здоров’я організму та триматися осторонь від препаратів, які можуть вам нашкодити.

Часті запитання

Які жироспалювачі можна пити при хворому серці?
Безпечним жироспалювачем, який не тільки допоможе у спалюванні жиру, а й підтримує роботу серця є Л-карнітин, який допоможе легше задіяти жир у якості енергії, а також його часто використовують навіть для додаткової підтримки роботи серця.
З чим поєднувати жироспалювачі для жінок для кращого ефекту?
Скільки пити л-карнітину жінці після 50?
Скільки часу можна приймати жироспалювачі для жінок після 50?
Чому небезпечно приймати термогенні жироспалювачі жінкам після 50?
Автор: 

Володимир Кушнір

Топ менеджер компанії mega-mass.ua. Експерт в галузі спортивних добавок.Більше 12 років у сфері спорту, здорового та спортивного харчування. Багаторазовий учасник світових EXPO виставок в Німеччині, Дубаї та Польщі. Особистий досвід вживання та тестування спортивних добавок понад 10 років. Автор блогу в Тік Ток з аудиторією 200 000+ фоловерів про здоровя та красу.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук
Інші корисні статті
Популярні товари
Інші корисні статті