Які краще купити тестобустери?

21/12/2023
Зміст статті
Тестостерон являється основним чоловічим статевим гормоном. Він відповідає за впевненість чоловіка, його самопочуття, рівень лібідо та стресостійкість. В силу екології, харчування, низького рівня якості життя, рівень його знижується і це призводить до погіршення настрою, поганого відновлення та суттєвого зниження потягу до протилежної статі. Питання тенденції зниження рівня тестостерону цікавило людей не тільки останні десятиліття, так як безліч лікувальних засобів, різних екстрактів було винайдено ще задовго навіть до появи сучасних гаджетів. 
 
У цій статті ми розповімо про дійсно дієві добавки, тестобустери, які допоможуть вам підняти рівень тестостерону, покращать ваше самопочуття. Оберіть для себе якісні добавки, щоб завжди бути у прекрасній формі, просто завітавши у наш магазин спортивного харчування.

Що таке тестобустери?

Тестобустери або стимулятори підняття тестостерону це добавки, які безпосередньо впливають на головний чоловічий гормон – тестостерон, так як він регулює фізіологічні функції та формує чоловічі статеві ознаки, такі як м’язова маса, басистість голосу та волосяний покрив на тілі та обличчі. Через ці ознаки, тестостерон настільки важливий для чоловіків. 

Тестостеронові бустери, як правило, містять різні інгредієнти, такі як рослинні екстракти, вітаміни, мінерали, які як доведено, працюють на підняття рівня даного гормону. Це можуть бути адаптогени, які знижують стрес, що блокує тестостерон, або ж звичайний мінерал цинк, який являється основою чоловічого сперматогенезу, що впливає на тестостерон. Прийом таких добавок стимулює підняття гормону, що у свою чергу покращує відновлення після тренувань, сприяє швидшому жироспалюванню, нарощуванню нових м’язових волокон та суттєво піднімає лібідо. 

Що таке тестобустери

Важливо зазначити, що так звані тестобустери працюють, щоб підняти рівень статевих гормонів до їх природного рівня. Не варто розцінювати їх дію та порівнювати з анаболічними препаратами, які піднімають тестостерон до надприродних показників. 

Роль стресу у виробленні тестостерону

Науково доведено, що стрес впливає на рівень чоловічого статевого гормону. Стрес досить відчутно впливає на організм і має безліч різних факторів, таких як інтенсивність, тривалість його впливу, індивідуальна відповідь організму та багато інших взаємодій із організмом. Основні аспекти стресу у виробленні тестостерону включають:
 
  • Вплив стресу: Стрес спричиняє вивільнення гормонів, таких як кортизол. Підвищений рівень кортизолу блокує нормальне вироблення тестостерону нашим організмом.
  • Зменшення активності статевої системи: Високий рівень стресу впливає на роботу статевої системи, що призводить до зменшення вироблення тестостерону, пониження активності та рівня лібідо.
  • Зміни в психологічному стані: Стрес впливає на психологічний та фізичний стан людини, призводячи до втоми, депресії або тривожності, що також впливає на сексуальну функцію та рівень тестостерону.
 
Важливо зазначити, що стрес є проблемою не тільки для гормональної системи, а і для загального благополуччя людини. Тому завжди потрібно відслідковувати свій стан, рівень життєдіяльності та коригувати і підтримувати його добавками, спортом або ж у крайніх випадках звертатися до лікаря.

Які є види тестобустерів?

Тестобустери можна поділити на кілька класифікацій, включаючи їх механізм дії та складники які призводять до підняття рівня гормонів. Ось таблиця, яка характеризує основні класифікації цих добавок та описує їх дію.

Вид тестобустера

Складові

Механізм дії

Примітки

Рослинні екстракти

Трибулус террестріс, Еурикома, Екстрак пожитника, Мака

Впливають на лібідо, покращують вироблення тестостерону та впливають на загальний рівень природного тестостерону

Добавки на основі натуральних екстрактів, які піднімають тестостерон до природного рівня та покращують циркуляцію крові

Мінерали та вітаміни

Цинк, Вітамін D

Підтримують здоров’я яєчок у чоловіків

При нестачі цинку та вітаміну D у організмі чоловіка погіршується гормональний баланс

Амінокислоти

D-Аспаргінова кислота (DAA

Являється незамінною амінокислотою, яка підтримує вироблення тестостерону

Містить відчутну дію на підняття чоловічого статевого гормону

Адаптогени

Ашваганда, родіола рожева

Піднімають допустимий поріг стресу та знижують рівень кортизолу

За рахунок зниження стресових факторів дають змогу піднімати тестостерон


Топ найкращих тестобустерів

  1. REAL PHARM TRIBULUS 1000 MG – висококонцентрована добавка, яка містить найвищий показник діючої речовини – сапонінів, яких на капсулу 95%
  2. ACTIVLAB TRIBUACTIV B6 – трібулус у поєднанні із комплексом ZMA (цинк, магній та вітамін В6)
  3. KEVIN LEVRONE LEVRO TEST AM PM FORMULA – комплексний тестобустер, до якого входять найкращі перевірені компоненти для підняття тестостерону. 

Як працює трібулус?

Трибулус терестріс (Tribulus terrestris) - рослинний екстракт, який є одним із найпопулярніших у сфері спортивного харчування, так як купити трібулус можна майже у всіх магазинах спортивного харчування. До основної дії трибулуса входить:
 
  1. Стимуляція статевої системи: Більшість досліджень вказують на те, що трібулус впливає на стимуляцію тих гормонів, які покращують вироблення тестостерону організмом. Тобто ці гормони мають прямий вплив на вироблення та підтримку рівня тестостерону в організмі. 
  2. Захист від окислювального стресу: Трібулус містить антиоксиданти, такі як флавоноїди та сапоніни, які допомагають захищати клітини від окислювального стресу. Це є досить важливим для підтримки функції яєчок та збереження їх здоров'я.
  3. Вплив на статеву функцію: Містить у собі велику кількість компонентів які покращують сперматогенез, що у свою чергу підвищує лібідо та тестостерон.
  4. Підвищення силових показників: Так як трібулус чудово справляється із підняттям рівня тестостерону, це покращує нарощування м’язів та в свою чергу надає підвищення сили, збільшення енергії та витривалості. 

 

Який ефект від прийому МАСА?

Мака перуанська, або просто МАСА, це рослина, що росте в Перу та інших регіонах Південної Америки. У популярній медицині та додатковій терапії мака використовується через свої відчутні властивості. Насамперед маку почали використовувати для покращення рівня енергії та активності, але внаслідок цього, перші дослідники вживання цієї рослини відчули посилення лібідо та покращення циркуляції крові у органах малого тазу. Таким чином мака набрала популярність як стимулятор тестостерону та речовина, яка покращує лібідо. Мака вважається адаптогеном, тобто речовиною, яка допомагає організму адаптуватися до стресу та нормалізувати функцію ендокринної системи. Її функції не закінчуються лише підняттям рівня тестостерону, попри це мака перуанська впливає на рівень нейротрансмітерів, таких як серотонін і дофамін, що призводить до поліпшення настрою та зменшення рівня стресу, що у свою чергу дає змогу підвищити чоловічу силу. 

Ефект від маки перуанської

Для чого пити ZMA? 

ZMA — це комбінований комплекс добавок, який містить цинк, магній і вітамін B6 в оптимальних співвідношеннях. Цей препарат часто рекомендується як допоміжний комплексний засіб для підтримки спортивних досягнень та покращення загального здоров'я. 
 
Цинк є вкрай важливим мінералом для чоловіків, так як він впливає на сперматогенез, тому якщо в організмі дефіцит цього важливого мінералу, погіршується вироблення тестостерону, падає імунітет та самопочуття. Поєднання магнію із вітаміном В6 потрібне для того, щоб знизити стресові фактори в організмі чоловіка. Як ми писали вище, будь який стрес в організмі впливає на гормональну систему, тому для того, щоб уникнути його, варто приймати ті добавки, які допоможуть вам у цьому. У даному випадку ми маємо магній - важливий мінерал, дефіцит якого призводить до надмірного стресу, дратівливості та погіршення м’язової функції. Вітамін В6 є додатковою речовиною, яка допомагає у підтримці нервової системи, та виступає як засіб, який покращує засвоєння магнію.

Правила прийому Ашваганди

Ашваганда, також відома як «індійський женьшень», це рослинний адаптоген, який традиційно використовується в індійській аюрведичній медицині для поліпшення фізичного та психічного здоров'я. Ашваганда являється потужним адаптогеном, який допомагає організму адаптуватися до стресу. На цьому корисні властивості цієї рослини не закінчуються, до них входить стимуляція рівня тестостерону, захист від окисного стресу та покращення відновлення після фізичних навантажень.
 
Дозування ашваганди може змінюватися відносно того, наскільки багато активних діючих компонентів в одній капсулі. Можна це розглянути на прикладі Ашваганди від бренду ActivLab, де активних компонентів, тобто вітанолідів є 7% на одну капсулу, при дозуванні 300 мг. Тобто, ми отримуємо 21 мг вітанолідів із однієї капсули. Рекомендованим дозуванням ашваганди на день, становить 20-40 мг вітанолідів. Таке дозування забезпечить відчутний адаптогенний ефект та запобіжить можливим побічним ефектам. Час прийому ашваганди залежить від вашої денної активності, проте для кращого ефекту та комфортного самопочуття, радимо приймати цю добавку у вечірній час, або ж перед сном. Такий метод прийому запобіжить надмірній сонливості на протязі дня та покращить сон. Також ашваганду можна приймати досить тривалий час без побічних ефектів, проте базовий рекомендований курс становить 1-2 місяці прийому без перерв. 

Як працюють комплексні тестобустери?

Комплексні тестобустери – це добавки, які містять комбінацію різних активних інгредієнтів, які призначені для підтримки та підвищення рівня тестостерону в організмі. Робота цих препаратів може базуватися на кількох ключових механізмах. До основних властивостей можна віднести покриття базових дефіцитів вітамінів та мінералів, таких як цинк, вітамін D, антиоксидантна та адаптогенна дія, підтримка стимуляції вироблення тестостерону за рахунок натуральних компонентів та екстрактів, а також підтримка нервової системи. 
 
Пропонуємо розглянути те, як працюють комплексні тестобустери на прикладі одного із найкращих комплексів у своїй категорії Kevin Levrone Levro Test AM PM Formula. Цей комплекс поділений на ранковий та вечірній прийоми, у порційному розрахунку це 5 таблеток вранці та 4 таблетки ввечері. До ранкового комплексу входить D-аспаргінова кислота, екстракт родіоли рожевої, екстракт кореня горця, вітамін D та вітаміни групи B. Такий комплекс дасть змогу підтримати потужне вироблення тестостерону та за рахунок адаптогенів у складі, збереже організм від стресу. У вечірній ж комплекс входить пажитник, екстракт трібулуса, та комплекс магнію, цинку і вітаміну B6. Пажитник та трібулус являються одними із найкращих природних стимуляторів тестостерону, які вже довгий час використовуються у спортивній індустрії, а комплекс ZMA допомагає покрити дефіцит цинку та заспокоїти нервову систему. 
 
Тобто більшість таких комплексів працюють не тільки одноманітно, але дають змогу різнобічно підійти до питання підвищення рівня тестостерону.

Як пити тестобустери?

Для того, щоб відчути ефект від будь якої добавки, потрібен час для накопичення організмом. Це стосується і тестобустерів, курс яких зазвичай становить від 1 до 3 місяців, в залежності від ваших цілей та особливостей організму, тренувального процесу та віку. 
Найпростішим та базовим комплексом є так званий ZMA, що являє собою цинк, магній та вітамін В6. Такі комплекси можна вживати практично на постійній основі, роблячи невелику перерву між ними. Радимо обирати хелатні форми складників, які входять до них, та обирати ті добавки, в яких дозування компонентів зазвичай становить 300-400 мг магнію та 15-30 мг цинку, що дасть змогу організму у потрібній кількості отримувати все необхідне.
 
Трібулус радимо обирати із високим вмістом сапонінів, тобто активних компонентів, їх має бути не менше 45% на капсулу та приймати 1.5 – 2 г загального концентрату цієї речовини на добу. Прийом трібулусу у вечірній час забезпечує найкращий ефект для підняття рівня тестостерону.
 
Що стосується адаптогенів, таких як ашваганда, то найкращим часом прийому також буде вечір, так як вона не тільки має легку седативну дію, а й допомагає покращити якість сну. Найкращим вибором буде добавка із високою концентрацію активних речовин - вітанолідів, не менше 5% на капсулу та загалом приймати 300-600 мг у вечірній час або ж перед сном. Тривалість курсу становить 1-2 місяці.

Як правильно поєднувати бустери тестостерону?

Тестобустери можна сміливо поєднувати із більшістю добавок та спортивним харчуванням. Найкращою зв’язкою цих бадів буде поєднання тих добавок, які стимулюють роботу статевих органів, що відповідають за секрецію тестостерону в організмі та адаптогенів, які допомагають впоратися із стресом та кортизолом. 
Найкращими поєднаннями тестобустерів для максимального ефекту є наступні зв’язки добавок:
 
  1. Трибулус + ашваганда – зменшення рівня кортизолу, підвищення витривалості на тренуваннях, покращення вироблення тестостерону та відновлення м’язів.
  2. Трибулус + ZMA – підтримка високого анаболічного рівня у поєднанні із покращеним відновленням, високим лібідо та підтримкою нервової системи.
  3. Ашваганда + Маса – лібідо та стресостійкість на найвищому рівні, потужне поєднання, яке включає суттєве підняття рівня тестостерону та лібідо.
  4. Маса + Екстракт юхімбе – лібідо як у 18 років, дві добавки, які доповнюють одна одну, покращують циркуляцію крові, сприяють покращенню ерекції та підвищують фертильність.
 
Усі ці поєднання допоможуть вам відчути перший ефект вже на протязі тижня. Це може бути трибулус та ашваганда, таке поєднання буде мати потужний та відчутний ефект вже із першого тижня прийому. Також доповнювати даний список можна елементами, без яких не буде нормального самопочуття та низький рівень яких може призвести до погіршення вироблення чоловічого статевого гормону. Такими добавками є вітамін D, цинк, магній. Такий набір добавок має обов’язково бути у того, хто хоче підтримувати свій тестостерон на високому природному рівні та завжди чудово себе почувати.

Висновок

Підсумовуючи зміст цієї статті, можна сказати, що тестостерон є основним чоловічим гормоном. Він відповідає за первинні статеві ознаки, такі як сила, волосяний покрив, а також самопочуття, впевненість та відновлення після тренувань. Для того, щоб відновити свій природній рівень, або ж простимулювати та підняти його, є такі добавки як тестобустери. Ці добавки складаються із рослинних екстрактів, які вже значний час користуються попитом та перевірені як дієві препарати без побічних ефектів. Тестобустери можна поділити на декілька видів, це рослинні екстракти, комплекси мінералів та вітамінів і адаптогени. Вони можуть як стимулювати вироблення власного тестостерону організмом, так і адаптувати організм до стресу, що дозволить знизити рівень стресових гормонів і за рахунок цього підняти рівень чоловічого статевого гормону. Тому прийом таких добавок забезпечить вам природно високий рівень тестостерону, підтримає вашу нервову систему та допоможе відчувати себе набагато краще.

 

Часті запитання

Чи безпечно використовувати тестобустери?
У багатьох випадках тестобустери є безпечними при відповідному використанні та дозуванні, так як вони є природними екстрактами, адаптогенами, вітамінами та мінералами.
Чи існують побічні ефекти при використанні тестобустерів?
Чи є «синдром відміни» після тестобустерів?
З якого віку варто починати вживати тестобустери ?
Чи є тестобустери ефективними для всіх?
Автор: 

Володимир Кушнір

Топ менеджер компанії mega-mass.ua. Експерт в галузі спортивних добавок.Більше 12 років у сфері спорту, здорового та спортивного харчування. Багаторазовий учасник світових EXPO виставок в Німеччині, Дубаї та Польщі. Особистий досвід вживання та тестування спортивних добавок понад 10 років. Автор блогу в Тік Ток з аудиторією 200 000+ фоловерів про здоровя та красу.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук
Інші корисні статті
Популярні товари
Інші корисні статті