Як очистити організм від токсинів, що для цього потрібно робити, які добавки можуть допомогти?

20/01/2021

Мало хто задумувався від чого може погіршуватися наше самопочуття, стан шкіри, ми починаємо частіше хворіти, але яка ж причина? На перший погляд відповідь очевидна – організм не справляється з навантаженням, повноцінно не функціонує, однак причина може буде не завжди так легко помітна.

Беручи до уваги наш щоденний раціон харчування, при якому доволі часто на організм припадає не зовсім якісна їжа, наповнена різного роду добавками, які створюють зайве навантаження на печінку та видільну систему. А також спосіб життя з недостатньою активністю поступово вганяють організм у стан застою, починають затримуватися солі важких металів, токсини, іншими словами ми поступово зашлаковуємось.

Для чого необхідне очищення організму, яка з цього користь?

Як вже зазначалось раніше, коли в нашому організмі накопичується багато шлаків – токсини та солі важких металів, вони починають так би мовити отруювати наш організм. За рахунок чого починає погіршуватися наше самопочуття, з’являються головний біль, посилюється дратівливість, стає більш виразнішою втома та помічається загальна слабкість.

Однак, якщо ви почали помічати такі симптоми як висипання по шкірі, дискомфорт у шлунково-кишковому тракті – печія або ж нудота, несвіжий подих тощо, то тут вже потрібно бити на сполох. Наявність подібних симптомів свідчить про більшу зашлакованість нашого організму, відповідно, необхідно провести ряд дій аби вивести всі токсини та солі важких металів, аби запобігти погіршенню самопочуття.

Якщо ж переглянути категорії людей, які знаходять в зоні ризику постійної зашлакованості, то сюди насамперед відносять офісні працівники з сидячим образом життя, незначною фізичною активністю, а також неправильним харчуванням, яке здебільшого обмежується різного роду шкідливими перекусами. Як наслідок організм таких людей замість усіх необхідних поживних речовин отримує велику кількість жирної їжі, наповненої канцерогенами, емульгаторами, пестицидами та інші доволі шкідливі для нашого організму елементи. Саме такій категорії людей варто звернути увагу на детоксикацію та періодично проводити її після гучних застіль чи довгого загулу в океані фаст-фуду.

Після очищення організму, значно покращується загальне самопочуття, зменшується навантаження на печінку, нирки та, відповідно, поліпшується їхній стан, відновлення. Крім того, відбувається нормалізація мікрофлори шлунку та кишечника, як наслідок, налагоджуються травні процеси. Як можна помітити позитивних факторів від детоксикації організму чимало, але як це зробити та що можна вживати додатково, розглянемо далі.

З чого варто почати очищення організму?

Насамперед варто підготуватися, адже процес очищення при запущеному стані триває не один день і навіть не тиждень, тому варто налаштувати себе на націлену роботу по детоксикації. Після чого варто переглянути власний спосіб життя і особливо важливо це звернути увагу на раціон харчування.

Відносно ритму життя, то доцільно додати комфортну для вас фізичну активність, аби вам не доводилось щодня змушувати її робити, це може бути звичайна вело прогулянка, заняття у тренажерному залі, біг чи просто швидка ходьба, але тривала по часі. Додавши рух у ваше життя ви трохи поліпшуєте ваші основні обмінні процеси, змушуєте організм прокинутись від тривалого сну.

Щодо раціону, то непоганим варіантом може стати саме так звана ланч бокс дієта, при якій ви берете їжу з собою в контейнер. Таким чином у вас необхідні поживні речовини будуть завжди під рукою і не доведеться переключатися на різного роду шкідливі перекуси. У тому числі, як під час детоксикації так і на подальше буде доцільно додати до вашого раціону різного роду злакові та крупи. 

Вони не лише дають довго тривалу енергію для організму, але й поліпшують процеси травлення. Крім круп можна також збагатити ваше харчування овочами та кисломолочною продукцією, які також позитивно впливають на ШКТ.

Як додаткове джерело вітамінів та поживних елементів, а також для тонізації організму при детоксикації можна також використовувати різного роду фреші та смузі з фрукті і овочів.

Добавки, які допоможуть при очищенні організму та відновленні печінки

Однак, ясна річ, що не лише харчування та фізична активність можуть допомогти при детоксикації організму, для пришвидшення та полегшення даного процесу на допомогу можуть прийти різного роду БАДи.

Перш за все це може бути саме хлорофіл, добавка з чималим спектром позитивних дій на організм, однак БАД доволі дієвий саме при детоксикації організму. Так як добре очищує кров та бере участь в утворенні нових еритроцитів, збагачує краще кров киснем та допомагає виводити з організму токсини, вільні радикали та шлаки.

Ще одна корисна добавка, яка може допомогти це спіруліна, яка також позитивно впливає на очищення організму, вона також має у своєму складі хлорофіл. Крім того дана добавка на основі водоростей нормалізує кислотність шлунку та створює позивне середовище для росту корисних бактерій у нашому шлунково-кишковому тракті.

Не варто забувати і про селен, який не лише підтримує нормальну роботу щитовидної залози, але й є володіє доволі сильними антиоксидантними властивостями, тобто захищає та допомагає виводити негативні елементи, які викликають руйнування клітин та передчасне старіння.

Говорячи про процес детоксикації потрібно пам’ятати про один із наших природніх фільтрів – печінку, аби вона працювала та краще відновлювалась доцільно пропивати хоча б два рази на рік курс добавок з артишоком, розторопшею та лецитином. Дані БАДи позитивно впливаю на пониження поганого холестерину та допомагаю клітинам печінки краще відновлюватись.

Автор: 

Володимир Кушнір

Топ менеджер компанії mega-mass.ua. Експерт в галузі спортивних добавок.Більше 12 років у сфері спорту, здорового та спортивного харчування. Багаторазовий учасник світових EXPO виставок в Німеччині, Дубаї та Польщі. Особистий досвід вживання та тестування спортивних добавок понад 10 років. Автор блогу в Тік Ток з аудиторією 200 000+ фоловерів про здоровя та красу.

Коментарі

Коротко і цікаво, треба збрегти собі цю статтю.

Написати відгук
Інші корисні статті
Популярні товари
Інші корисні статті