Як зробити гейнер в домашніх умовах

17/02/2018

Домашній гейнер - завжди смачніше!

Існує безліч всіляких рецептів домашнього гейнера, але за своєю суттю всі вони зводяться до одного головного принципу: в тому, що ви зробили, має бути пропорційно більше вуглеводів, ніж усього іншого. Ось і вся наука.

Звісно ви можете скористатися цим сайтом що б купити гейнер однієї з багатьох марок спортивного харчування. Безумовно, в такому продукті будуть враховані всі нюанси, а склад буде ідеально збалансований під ваші потреби. Але буває так, що спортивні добавки набридають або приїдаються за смаками, і хочеться чогось свіжого і приготованого самостійно. До всього іншого саморобний гейнер може обійтися вам дешевше за свій порошковий аналог або ж ви вийдете в ту саму суму.

Але давайте розберемо все на прикладі цілком собі звичайних продуктів, які якщо і не перебувають зараз у вашому холодильнику, то досить імовірно знайдуться в найближчому продуктовому магазині.

Насамперед розділимо все на дві групи компонентів за своєю спрямованістю:

Білкові компоненти

  1. Молоко
  2. Яйця
  3. Творог
  4. Сметана
  5. Протеїнові суміші

Вуглеводно-смакові складові

  1. Фрукти (банани, полуниця, малина, груша и т.д.)
  2. Варення/джеми
  3. Мед
  4. Арахісова паста
  5. Вівсянка
Домашній гейнер

Тепер, навіть не вдаючись до якихось рецептів ви можете вибирати по 1-2 компонента з кожного стовпчика і змішувати їх за допомогою блендера або міксера. Те що вийшло і буде домашнім гейнером. До речі, якщо хтось потрапив на цю сторінку і не знає що таке гейнер, то рекомендуємо ознайомитися з наступною статтею >>>Що таке гейнер і як його приймати?<<<.

Кілька рецептів домашнього гейнера

Варіант 1

Творог – 300 г

Банан (великий і стиглий) – 1 шт

Мед – 1-1.5 столових ложок

Молоко – 250-300 мл

Виходячи з перерахованих компонентів, смак вийде солодким, але не сильно насиченим і не буде приторно солодким. Якщо вам здається, що коктейль виходить дуже густим, то можете додати ще трохи молока.

Варіант 2

Вівсянка - приблизно третина склянки (можна попередньо запарити окропом на 1-3 хвилини)

Протеїнова суміш - 1-1.5 порції (приблизно 30-40 г безпосередньо продукту, півтори мірні ложки)

Молоко – 300 мл

Залежно від смаку протеїну можна підібрати смаковий наповнювач. Якщо протеїн ванільний, то додавши дрібку ванільного цукру все стане тільки краще, а якщо протеїн попався полуничний або малиновий, то додавши жменю будь-яких ягід ви теж поліпшите результат.

Варіант 3 (наш улюблений)

Творог - 200 г

Сметана – 2 столовых ложки

Банан – не великий 1 шт

Груша – потрібна дуже солодка і м'яка, великого розміру

Ванільний цукор – 1 щіпка

Молоко – 400 мл

Цей варіант підходить для особливо «ненажерливих» ласунів. По суті, з представлених трьох варіантів є самим жирним і калорійним.

Всі ці рецепти були придумані і протестовані протягом п'яти хвилин кожен. Вони не претендують на звання виключно вдалих і служать хіба що прикладом випробуваним особисто. Зрозумівши загальний принцип ви вільні робити що завгодно і брати будь-які компоненти, нехай навіть найнесподіваніші.

Автор: 

Володимир Кушнір

Топ менеджер компанії mega-mass.ua. Експерт в галузі спортивних добавок.Більше 12 років у сфері спорту, здорового та спортивного харчування. Багаторазовий учасник світових EXPO виставок в Німеччині, Дубаї та Польщі. Особистий досвід вживання та тестування спортивних добавок понад 10 років. Автор блогу в Тік Ток з аудиторією 200 000+ фоловерів про здоровя та красу.

Інші корисні статті
Популярні товари
Інші корисні статті