Існує безліч всіляких рецептів домашнього гейнера, але по своїй суті всі вони зводяться до одного головного принципу. В тому що ви зробили повинно бути пропорційно більше вуглеводів ніж усього іншого. Ось і вся наука. Звісно ви можете скористатися цим сайтом що б купити гейнер однієї з багатьох марок спортивного харчування. Безумовно, в такому продукті будуть враховані всі нюанси, а склад буде ідеально збалансований під ваші потреби. Але буває так, що спортивні добавки набридають або приїдаються за смаками і хочеться чогось свіжого і приготованого самостійно. До всього іншого саморобний гейнер може обійтися вам дешевше свого порошкового аналога або ж ви вийдете в ту ж суму.
Проте давайте розберемо все на прикладі цілком собі звичайних продуктів, які якщо і не перебувають зараз у вашому холодильнику, то досить імовірно знайдуться в найближчому продуктовому магазині.
В першу чергу розділимо все на дві групи компонентів за своїм спрямуванням:
Білкові компоненти
Вуглеводно-смакові складові
Тепер, навіть не вдаючись до якихось рецептів ви можете вибирати по 1-2 компонента з кожного стовпчика і змішувати їх за допомогою блендера або міксера. Те що вийшло і буде домашнім гейнером. До речі, якщо хтось потрапив на цю сторінку і не знає що таке гейнер, то рекомендуємо ознайомитися з наступною статтею >>>Що таке гейнер і як його приймати?<<<.
Варіант 1
Творог – 300 г
Банан (великий і стиглий) – 1 шт
Мед – 1-1.5 столових ложок
Молоко – 250-300 мл
Виходячи з перерахованих компонентів, смак вийде солодким, але не сильно насиченим і не буде приторно солодким. Якщо вам здається, що коктейль виходить дуже густим, то можете додати ще трохи молока.
Варіант 2
Вівсянка - приблизно третина склянки (можна попередньо запарити окропом на 1-3 хвилини)
Протеїнова суміш - 1-1.5 порції (приблизно 30-40 г безпосередньо продукту, півтори мірні ложки)
Молоко – 300 мл
Залежно від смаку протеїну можна підібрати смаковий наповнювач. Якщо протеїн ванільний, то додавши дрібку ванільного цукру все стане тільки краще, а якщо протеїн попався полуничний або малиновий, то додавши жменю будь-яких ягід ви теж поліпшите результат.
Варіант 3 (наш улюблений)
Творог - 200 г
Сметана – 2 столовых ложки
Банан – не великий 1 шт
Груша – потрібна дуже солодка і м'яка, великого розміру
Ванільний цукор – 1 щіпка
Молоко – 400 мл
Цей варіант підходить для особливо «ненажерливих» ласунів. По суті, з представлених трьох варіантів є самим жирним і калорійним.
Всі ці рецепти були придумані і протестовані протягом п'яти хвилин кожен. Вони не претендують на звання виключно вдалих і служать хіба що прикладом випробуваним особисто. Зрозумівши загальний принцип ви вільні робити що завгодно і брати будь-які компоненти, нехай навіть найнесподіваніші.