Добавки для підвищення лібідо

20/01/2024
Зміст статті

 

В сучасному світі, де стрес, неправильне харчування та швидкий ритм життя стають невід'ємною частиною нашого повсякдення, багато людей зіштовхуються з проблемами, пов'язаними зі зниженням лібідо та сексуальної енергії. На допомогу в таких ситуаціях приходять різноманітні добавки, спеціально створені для підвищення сексуального бажання та покращення інтимного життя. Ці добавки використовуються як засіб для підтримки загального стану організму та оптимізації сексуального здоров'я.
У цій статті ми розглянемо різні види добавок та їх використання для підвищення лібідо, досліджуючи їхні складові, ефективність як для чоловіків, так і для жінок. Долучимо до цього практичні поради з вибору і використання таких засобів, а також розглянемо найкращі поєднання для якісного результату. Отож, давайте розглянемо  добавки які можуть стати корисним інструментом у відновленні та підтримці здоров'я вашого інтимного життя. Усі корисні добавки які будуть описані у цій статті, ви зможете із легкістю придбати просто завітавши у наш магазин спортивного харчування.

Що таке лібідо?

Термін “Лібідо” вперше відзначив та конкретизував всім відомий Зигмунд Фрейд. Цей австрійський психолог поширив це поняття та допоміг світу вивчити його значення із різними чинниками які впливають на його рівень. Проте, якщо не вдаватись у різні психологічні подробиці, можливо досить просто охарактеризувати та дати йому визначення.

Лібідо - це термін, який визначає сексуальне бажання чи потяг, що виявляється у бажанні до сексуальної активності. Це складний стан, що включає фізіологічні та психологічні аспекти. Рівень лібідо залежить від багатьох факторів, таких як фізичне здоров'я, психічний стан, стрес, вік та інші впливи. Здорове сексуальне бажання важливе для задоволення інтимними відносинами та підтримання сексуальної гармонії в житті.

Що таке лібідо ?

Що впливає на лібідо


Як вже було написано вище, вплив на лібідо може здійснюватися безліччю факторів, тому давайте розглянимо їх більш детально:
  1. Фізіологія: В першу чергу на рівень лібідо впливає фізичне здоров’я людини, а саме нормальне функціонування гормональної системи. Нормальний рівень статевих гормонів, як у чоловіків та і у жінок впливають на здоровий потяг протилежної статті. Також до фізіології впливу на лібідо, можна віднести і функціонування статевих залоз, тому що їх порушення також має відчутний вплив.
  2. Психіка: Стрес, депресія, тривожність та психологічний стан напряму впливають на якість життя, та у наслідок на бажання свого партнера. Саме депресивні розлади, психологічні захворювання, хронічні депресії та тривожності сприяють томуу, що у людини через це може бути абсолютно відсутнє сексуальне бажання.
  3. Міжособисті відносини: Якість та емоційна пов'язаність в парі, взаєморозуміння та підтримка також грають важливу роль. Саме здоровий мікроклімат у відносинах веде за собою бажання близькості із партнером.
  4. Спосіб життя: Здорове харчування, регулярна фізична активність та відсутність шкідливих звичок сприяють високій статевій конституції та збереженню високого лібідо навіть у старшому віці. Спорт стимулює викид ендорфінів у кров, які впливають на покращення виділення статевих гормонів, що у свою чергу посилює лібідо та сексуальне бажання.

 

Розуміння цих факторів дає змогу допомогти краще управляти та підтримувати здоров'я та рівень лібідо. Важливо враховувати, що кожна людина унікальна, і вплив факторів може відрізнятися в кожного. До цього ж і можна призвести приклад статевої конституції кожної людини, у всіх вона різна.

Добавки для збільшення лібідо у чоловіків

Тепер, коли ми розібралися із різними чинниками, які впливають на лібідо, перейдемо до вирішення питання покращення його. Наступні розділи будуть багаті корисною інформацією, яка допоможе вам не тільки покращити стан свого потягу, а й підтримати загальний психологічний стан, який є вкрай важливим для нашого здоров’я. Також серед добавок будуть й ті, які покращать вашу циркуляцію крові, що спричинить покращення ерекції у поєднанні із іншими ефективними добавками.

МАСА як природній афродизіак

Мака перуанська це рослина, яка росте переважно у Південній Америці. Саме через місце де вона росте й отримала таку назву. Саме корені цієї рослини почали використовуватися, після відкриття її як потужного адаптогена, що здатен підвищувати рівень статевих гормонів, чим викликає покращення лібідо у чоловіків та жінок. Мака як природній афродизіак покращує циркуляцію крові у органах малого тазу, що у свою чергу впливає на посилення лібідо, якість ерекції у чоловіків та посилення збудження у жінок.

Серед її властивостей, як вже було сказано, є покращення фертильності. Саме це допомагає тим, хто плідно працює над зачаттям дитини. Саме Мака перуанська покращує якість чоловічого сім’я, що буде вкрай необхідно тим, у кого є проблеми із зачаттям через малу рухливість сперматозоїдів.

Мака перуанська

Також серед багатьох споживачів, ця рослина використовується як добавка для підвищення рівня загальної енергії. Мака допомагає покращити працездатність, саме для спортсменів та людей які мають інтенсивні фізичні навантаження. Тому при прийомі добавки, підвищується енергетичний рівень та через адаптогенні властивості покращується адаптація до стресу.

Ашваганда для боротьби з стресом

За останній час ця добавка стала лідером продаж у наших магазинках. Все більше користувачів запитують за неї, купляють та перевіряють на собі її корисні властивості у методах боротьби зі стресом та низьким рівнем статевих гормонів. Ашваганда - це рослина, що росте на теренах Індії та Південної Азії. Через багато століть вивчення її властивостей, було виявлено, що вона являється одним із найсильніших адаптогенів у світі через свої властивості до пониження рівня кортизолу та стимуляції статевих гормонів. Саме ця рослина ефективно піднімає поріг стресу та понижає рівень стресових гормонів, які призводять до пониження лібідо. Ця рослина стала відома ще й як потужний посилювач тестостерону, через вітаноліди у її складі. Це активні речовини, які сприяють посиленню чоловічої сили та покращують загальний стан самопочуття.
Також серед властивостей Ашваганди є й антиоксидантна дія. Речовини, які є у складі рослини боряться із вільними радикалами, які утворюються через окисний стрес. Це може бути екологія, їжа, фізичні навантаження, ультрафіолетове випромінювання тощо. Таким чином ця добавка захищає організм та його клітини від надмірної дії вільних радикалів.
Проте якщо узагальнити, то Ашваганда є чудовим рішенням для сьогодення. Саме стрес є невід’ємною частиною нашого життя, який негативно впливає на нього. Тому для того щоб чудово себе почувати, мати гарний сон, бути врівноваженим та мати високий сексуальний потяг, ця добавка стане у нагоді.

Аргінін для кращої ерекції

Цю добавку звикли приймати ті, хто вже давно цікавиться темою тілобудови. Саме бодібілдери поширили цю добавку, як посилювач “пампу” м’язів на тренуванні, приймаючи кілька грам цієї амінокислоти перед навантаженнями. Проте ця добавка містить у собі набагато більше корисних властивостей, про які ми вам розповімо.
Аргінін - це амінокислота, яка грає важливу роль у біохімії організму. Вона входить до складу багатьох біологічно активних речовин та білків. Одним з ключових функціональних аспектів аргініну є його участь у синтезі оксиду азоту (NO), який відіграє ключову роль у розширенні судин і підтримці нормального кровообігу.

Основні функції аргініну включають:

  1. Виробництво оксиду азоту: Аргінін конвертується в оксид азоту, що допомагає розширювати судини крові, поліпшуючи кровообіг чим самим покращуючи ерекцію у чоловіків.
  2. Участь у синтезі білків: Аргінін є важливою складовою амінокислот, які використовуються для синтезу білків в організмі, що допомагає кращому відновленню спортсменів та людей які мають фізичні навантаження.
  3. Підтримка імунної системи: Він може брати участь у підтримці імунітету та регулюванні важливих імунологічних функцій. Тому прийом аргініну допомагає підтримувати високий ступінь імунної функції, яка буде оберігати вас від вірусів та хвороб.
  4. Запобігання черепного тиску: Більшість вікових споживачів також обирають аргінін для запобігання високого тиску, так як ця добавка покращує циркуляцію крові та допомагає кращій роботі мозку.

 

В силу своєї універсальності Аргінін може використовуватися як добавка в різних ситуаціях, включаючи спорт, підтримку серцево-судинної системи та імунітету.

Вплив Saw Palmetto на ерекцію

Saw Palmetto, або пальма сабальна (Serenoa repens), є тропічною пальмою, яка росте у південно-східних штатах США. Екстракт з плодів цієї пальми часто використовується як трав'яний препарат для підтримки здоров'я простати. Основні властивості цієї добавки включають:

  • Підтримка простати: Saw Palmetto часто використовується для поліпшення симптомів, пов'язаних з розширенням простати (простатитом) та гіпертрофією простати (доброякісною гіперплазією простати). Всі ці симптоми можуть призводити то погіршення ерекції та посилення запальних процесів. Данна добавка допомагає зменшити запальний процес та покращити стан чоловічої залози.
  • Механізм дії:  Saw Palmetto  допомагає зменшити розмір простати та полегшити симптоми шляхом впливу на саму простату, а також методом регуляції гормонів, які призводять до збільшення її.
  • Застосування: Зазвичай вживається у формі екстрактів, капсул або трав'яних чаїв. В силу популярності випускається багатьма світовими виробниками.
  • Можливі побічні ефекти: У деяких випадках може виникати невеликий дискомфорт шлунку, але загалом вважається безпечним для більшості людей.

 

Простата являється одним із основних статевих органів чоловіка, які безпосередньо впливають на вироблення тестостерону та якість ерекції, тому будь які проблеми із цим органом ведуть за собою погіршення вищеперерахованих аспектів. Тому при прийомі екстракту Saw Palmetto у вас понижуються можливі запальні процеси та покращується ерекція разом із рівнем лібідо.

Добавки для підвищення лібідо у жінок

Інтернет переповнений добавками для підвищення тестостерону та лібідо для чоловіків. Проте багатьох жінок які зіштовхуються зі стресом та різними гормональними питаннями цікавить, те як можна підняти рівень лібідо та нормалізувати своє інтимне життя.
 
Отож почнемо із боротьби зі стресовими факторами які напряму впливають на рівень лібідо у жінок та перешкоджають нормальній якості життя. Ашваганда, це те, що дійсно допоможе подолати кортизол та нормалізувати гормональний фон для жінки. Як вже ми писали, ця рослина являється потужним адаптогеном, який підвищує поріг допустимого стресу та підвищує стресостійкість, разом із легкою седативною дією. Ця добавка може чудово поєднуватись із багатьма іншими бадами, які тільки покращать її результат. Наприклад, якщо стреси це невід’ємна частина вашого життя, чудовим поєднанням буде магній, радимо обирати найкращі форми біодоступності, такі як гліцинат, цитрат, малат та таурат. Саме магній є мінералом який відповідає за безліч процесів у організмі, серед основних є і нервова підтримка організму. Тому приймаючи його ви не тільки допомагаєте нервовій системі переносити стрес, а й запобігаєте подальшому розвитку нервових хвороб.
 
Далі давайте розберемо ті добавки, які використовуються суто як стимулятори або ж природні афродизіаки. Мака Перуанська є однією із таких рослин, які стимулюють рівень сексуального бажання шляхом покращення циркуляції крові у органах малого тазу, роблячи цим інтимне життя чутливішим та яскравішим. Чудово поєднується із Ашвагандою та іншими заспокійливими адаптогенами.
Час не стоїть на місці, так само як і індустрія добавок. Тому пропонуємо розглянути нову популярну добавку від британського виробника Applied Nutrition Sex Bom for Her, це цілий комплекс різних натуральних екстрактів розроблений спеціально для жінок, які хочуть покращити своє лібідо, нормалізувати гормональний профіль та посилити свої відчуття. В складі цього продукту є саме Ашваганда та Мака перуанська, які будуть мати адаптогенну дію описану вище. А також цинк, витяжка плодів Даміана, що буде стимулювати сексуальне бажання. Тому якщо ви не впевнені у виборі тих чи інших добавок, слід обрати ту в які є все, що необхідне для покращення вашого сексуального життя.

Висновок

Лібідо - це термін, який визначає сексуальне бажання чи потяг, що виявляється у бажанні до сексуальної активності. На рівень лібідо може впливати безліч психологічних та фізичних факторів. Серед них можна виділити стрес, екологію, фізичну активність та рівень жиру у організмі, а також вродженні властивості організму. Серед найкращих добавок як для чоловіків, так і для жінок можна виділити Маку Перуанську, Ашваганду. Ці добавки являються потужними адаптагенами, які допомагають організму у боротьбі зі стресом, що найчастіше всього впливає на рівень лібідо. Мака допомагає покращити фертильність та посилити циркуляцію у органах малого тазу, що посилить ерекцію у чоловіків та бажання близькості у жінок.
 
Для чоловіків, які мають проблеми із простатою, будь то запалення чи збільшення у розмірі, добавкою яка вирішить проблему буде Saw Palmetto, це екстракт карликової пальми, яка чудово справляється із різними запальними процесами та наладжує роботу чоловічого органу, який настільки важливий для нормального вироблення тестостерону та ерекції.

 Список використаних джерел

1. «Огляд рослин, які використовуються для покращення сексуальної активності та мужності» - BioMed Research International - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4151601/

2. «Використання фітотерапії в андрології: огляд ефективності та безпеки широко використовуваних трав» - Andrologia - https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780128146194000197

3. «Подвійне сліпе, рандомізоване, плацебо-контрольоване дослідження кореня маки як лікування сексуальної дисфункції, спричиненої антидепресантами у жінок» - Додаткова та альтернативна медицина, заснована на доказах - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25954318/

4. «Вплив Withania somnifera (Ashwagandha) на стрес і нервово-психічні розлади, пов’язані зі стресом, такі як тривога, депресія та безсоння» - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8762185/

5. «Вплив добавок L-аргініну на сексуальну функцію у чоловіків з еректильною дисфункцією» - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8995264/

 

Часті запитання

Як саме працюють добавки на підвищення лібідо у чоловіків та жінок?

Добавки сприяють розширенню кровоносних судин, покращенню циркуляції крові, збільшенню рівня тестостерону та зменшення стресових гормонів.

Як довго можна приймати добавки для підвищення лібідо?
Чи існують можливі побічні ефекти від використання добавок для лібідо?
Чи допоможе прийом тільки ашваганди для підняття лібідо ?
Як правильно приймати Ашваганду?
Що можна приймати додактво для кращого лібідо?
Автор: 

Володимир Кушнір

Топ менеджер компанії mega-mass.ua. Експерт в галузі спортивних добавок.Більше 12 років у сфері спорту, здорового та спортивного харчування. Багаторазовий учасник світових EXPO виставок в Німеччині, Дубаї та Польщі. Особистий досвід вживання та тестування спортивних добавок понад 10 років. Автор блогу в Тік Ток з аудиторією 200 000+ фоловерів про здоровя та красу.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук
Інші корисні статті
Популярні товари
Інші корисні статті