Що вибрати, гейнер або протеїн?

17/02/2018

Багато з тих, хто вирішив зайти на цю сторінку і прочитати статтю, очікують побачити однозначну відповідь. Але, на жаль, в цьому питанні не все так просто і однозначного, універсальної відповіді просто не існує. Завжди є свої нюанси і умови, при яких той чи інший варіант буде краще. Що ж, давайте спочатку коротко розберемося в тому, що з себе представляють ці два види спортивного харчування. До речі, для тих, хто хоче зануритися в це питання з головою, у нас на сайті є відповідний матеріал:

  1. Що таке протеїн і як його приймати?
  2. Що таке гейнер і як його приймати?

Тим, кому не хочеться ритися у всіх цих нюансах ми все швидко пояснимо тут.

Гейнер чи протеїн

Тут трохи про протеїні

Будь-яка подібна добавка завжди переслідує одну і ту ж мету, це збільшення загальної кількості білка в вашому денному раціоні харчування. Все тому, що білок, а якщо бути точніше не сам він в цілому, а ті маленькі частинки (амінокислоти) з яких він складається, є основою і головним будівельним матеріалом практично для кожної тканини в організмі людини і м'язи не виняток. В кінцевому підсумку всі тренування і фізичні навантаження зводяться до того, що ви самостійно стомлюєте і в якійсь мірі руйнуєте м'язові волокна, що б потім, в період відпочинку якісно відновитися. Для цього людському організму і потрібен матеріал з якого буде проводитися це саме відновлення. Причому не просто до вихідного стану, а трохи з запасом, що і є приростом і тим результатом, заради якого все затівалося.

Але ви прекрасно можете обходитися і звичайною білковою їжею (м'ясо, риба, молочні продукти і т.д.). Необхідність в додатковому споживанні білка з'являється при надмірних навантаженнях і як наслідок прискорення обміну речовин. У цей момент організм сам просить більше і якщо у вас не виходить наситити його потрібними компонентами з простих продуктів, то в справу вступає спортивне харчування та добавки.

Головною фабулою прийому протеїну як спортивної добавки для вас має стати наступне твердження. «Харчуйся правильно і збалансовано, але якщо не вистачає білка для стабільного зростання, можеш додати його зі спортпіта». Це основна і єдина причина прийому даного виду добавок. Ну і звісно, у нас на сайті ви знайдете найширший вибір протеїна і будь-яких його видів, брендів та ступенів очищення!

Протеїн

Про вуглеводні добавки

Що ж собою являє гейнер і навіщо його використовувати? У складі будь-якого продукту на пачці якого написано «Gainer» завжди буде дуже багато вуглеводів, істотно менше білка і зовсім трохи жирів. Як нам всім відомо, вуглеводи, це головне паливо нашого організму і чим їх кількість вище, тим більше у нас енергії для виконання різних завдань протягом дня. Саме вуглеводи складають основу загальної калорійності раціону. Без їх достатньої кількості ми просто не зможемо продуктивно жити і тим більше займатися спортом або будь-якою активною діяльністю, просто не вистачить сил.

Звісно, як і з білком, ви можете отримати масу чудових і різних вуглеводів зі звичайної їжі, причому досить легко, досить просто збільшити споживання круп, макаронних, хлібобулочних виробів і т.д. Але в якийсь момент ви зрозумієте, що більше з'їсти просто фактично неможливо і задумаєтеся, а що ж робити далі? Саме в цей момент і не раніше варто додати в свій денний раціон 1-2 порції гейнера. Це підштовхне ваш організм до продовження зростання і збільшення необхідних показників. Ну і по аналогії з протеїном тут теж буде глобальна думка. «Їж скільки можеш, а коли вже не зможеш їсти, починай пити». До слова сказати, у нас ви знайдете гейнер на будь-який смак, а якщо не впевнені у виборі, завжди можна звернутися до консультанта в чаті на сайті або по телефону і отримати рекомендації особисто для себе.

Гейнер

Але не забувайте, що все повинно бути в міру і завжди потрібно віддавати перевагу звичайній, твердій їжі, а не рідким добавкам, так як саме в такому вигляді організм звик отримувати і перетравлювати їжу. Звичайно, ви можете додати протеїн або гейнер до простого режиму харчування, але замінювати будь-який прийом їжі спортивною добавкою точно не варто.

Автор: 

Володимир Кушнір

Топ менеджер компанії mega-mass.ua. Експерт в галузі спортивних добавок.Більше 12 років у сфері спорту, здорового та спортивного харчування. Багаторазовий учасник світових EXPO виставок в Німеччині, Дубаї та Польщі. Особистий досвід вживання та тестування спортивних добавок понад 10 років. Автор блогу в Тік Ток з аудиторією 200 000+ фоловерів про здоровя та красу.

Інші корисні статті
Популярні товари
Інші корисні статті